Regels voor leden van sororities (2024)

16 strenge regels die huidige Sorority College Girls moeten volgen

Er zijn veel regels de gelden voor leden van sororities. In het verleden was de straf bij het overtreden van die regels altijd de paddle op de billen.

Je zou de Amerikaanse sororities (voor meisjes) en fraternaties (voor jongens) kunnen vergelijken met een Nederlands studentencorps. De achtergrond, tradities, rituelen en regels zijn wel geheel anders.

Voor sommigen zijn deze sororities een positieve ervaring, waar eerstejaarsstudenten vriendinnen kunnen maken. Voor anderen een levende nachtmerrie als ze er niet bij lijken te passen. Alle Amerikanen houden ervan studentes die lid zijn van een sorority te haten. Er zijn veel vooroordelen over hen (en ja, sommige van ze zijn waar). Om lid te worden van een sorority, moet je een wervingsproces doorlopen. Daarbij moet je indruk maken op leden met leidinggevende posities (ook bekend als “de zussen”). Tijdens Rush Week ontmoeten potentiële nieuwe leden elkaar. Ze maken ook kennis met de verschillende sororities om te kijken ze waar ze zouden passen. Sommigen worden toegelaten en anderen niet. In zekere zin is Rush Week een soort speeddaten voor sororities.

Vrijheden opofferen om deel te zijn van een groter geheel

Het Griekse leven veronderstelt een levenslange verbintenis te zijn. De verbindingen die je maakt in een sorority moeten voor altijd blijven bestaan. Het is de menselijke natuur om bij een groep te willen horen en je te identificeren met gelijkgestemde mensen. Sororities staan bekend om ontgroeningrituelen die wel eens wreed zijn gebleken voor aspirant-nieuwe leden. Dat wil niet zeggen dat alle sororities zich met dit gedrag bezighouden, maar er zijn offers die leden moeten brengen om deel uit te maken van de organisatie. Het lijkt erop dat velen bereid zijn stukjes van hun vrijheden in te ruilen voor het voorrecht deel uit te maken van een sisterhood (of sommigen zullen het zelfs een sekte noemen).

Het Griekse leven binnen een sorority is een ontwikkelde smaak die niet voor iedereen is weggelegd en die een duidelijk onderscheidt maakt tussen degenen die wél en degenen die niet deel willen uitmaken van de gemeenschap.

Hier zijn de 16 regels voor leden van sororities. Alle studentes die lid zijn van een sorority moeten deze regels volgen. Dat was vroeger zo en dat is nog steeds zo.

16/16 – Ja, ze moeten enige ontgroening tolereren

De stereotypen rond ontgroening zijn zowel overhyped als volledig accuraat. Dat hang af van welke exacte sorority en welk afdeling daarbinnen je bedoelt. In hun gedachten is ontgroening de ultieme test om te zien wie er echt moeite wil doen om lid te zijn van de organisatie. Bovendien willen ze dat de nieuwe rekruten zich tijdens het ontgroeningsproces met elkaar verbinden, omdat ze allemaal als een clan samen de verschrikkelijke ervaring doormaken.

Dit lijkt misschien wreed voor iedereen die nooit betrokken is geweest bij het Griekse leven. Toch beschouwen veel mensen dit als een historisch doorgangs ritueel als het gaat om een sorority. Nieuwkomers moeten een deel van hun waardigheid opofferen om in de gelederen van hun afdeling te op te klimmen. Of de resultaat het waard is of niet is een beslissing die ieder voor zich moet nemen.

15/16 – Ze moeten hun contributie betalen ($)

Je moet de financiële middelen hebben om deel uit te maken van een Griekse organisatie. Het leven binnen een sorority zou niet houdbaar zijn als het niet over de financiële middelen beschikt die nodig was om de evenementen, huizen en andere uitgaven overeind te houden. Het is geen geheim dat je als meisje relatief rijk moet zijn om het in een sorority te maken. Denk er eens over na: je moet al die extra vrije tijd en het geld hebben om te betalen om de vrienden te onderhouden die je maakt. Als je iemand bent die studie-uitstel vraagt omdat je een parttime baan hebt terwijl je je een weg baant door de universiteit, is de kans groot dat je weinig tijd hebt om aan jezelf te besteden, laat staan een studentenvereniging. Er is een specifiek soort meisje dat zich in zo’n organisatie blijft handhaven.

14/16 – Er zijn beperkingen voor sociale media

Er zijn een aantal merkwaardige regels die studentes die lid zijn van een sorority moeten volgen als het gaat om de etiquette en het gebruik van sociale media. Sororities willen dat hun meisjes mooi, netjes en bovenal zich altijd als dames gedragen.

Dit betekent dat je moet uitkijken met wat je zegt en dat je voorzichtig moet zijn naar wat je op Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat plaatst.

Hier zijn enkele van de basisregels die ze moeten volgen. Geen PDA (Public Display of Affection, dus omhelzingen e.d.) in foto’s van jou en je vriend (behalve misschien een kusje op de wang). Plaats alleen foto’s die je ook aan je moeder zou laten zien. Wees op je hoede voor de hashtags die je gebruikt. Plaats geen namen van merken in tags bij foto’s (tenzij ze betrekking hebben op de sorority). Het is je plicht om al je foto’s van je beste vriendinnen leuk te vinden en erop te reageren. De lijst gaat maar door. Met deze regels voor leden van sororities lijkt het gebruiken sociale media een hele corvee.

13/16 – Ze kunnen geen feestjes geven (maar jongens kunnen dat wel)

Ja, dit is een seksistische dubbele standaard die ouderwets is, maar nog steeds van toepassing is op iedereen in een sorority. Frat boys krijgen de vrijheid van zuipfeesten, high-fiving, girl-chasing nights vol puur hedonisme. Hun vrouwelijke tegenhangers hebben niet het recht om hun eigen feestjes te geven.

In de film Neighbours 2 legt het personage van Selena Gomez uit waarom sororities geen feesten mogen geven. “In de Verenigde Staten mogen sororities geen feestjes in hun eigen huis houden”. Dit vertelt Selena aan een kamer vol eerstejaars nieuwe leden. Ze is dan de opgesmukte en ultra-vrouwelijke leider van de heetste sorority op de campus. ‘Alleen frats kunnen dat.’ Het probleem is dat in het hele land bij sociale evenementen op campuss*n alle macht in handen komt van door mannen. Dit zou wel eens mogen veranderen.

12/16 – Geen illegale drugs toegestaan in het sorority house

Hier is nog een dubbele BS-norm die van toepassing is op sororities, maar niet op fraternaties. Op bijna elke sorority in het hele land is ten strengste verboden om feestjes te houden. Ook het in huis hebben van alcohol is verboden. Het meest schokkende is dat volgens Huffington Post tweederde van de vrouwen in Amerika van mening is dat deze regel niet mag veranderen. Deze standaard is net zo oud en verouderd als de sororities zelf. De regel is ontstaan in een meer Victoriaans tijdperk en is in de loop van de jaren veranderd van traditie in beleid. Juridisch gezien is het logisch aangezien veel van de vrouwen die in sororities wonen minderjarig zijn en deze regel houdt hen uit de problemen. Maar als sororities deze regel moeten volgen, waarom zouden fraternaties dat dan niet doen?

11/16 – Bij geen enkele sorority gelegenheid mag je alcohol drinken

Gezien de vorige twee regels vóór deze, is het echt geen verrassing er je geen alcohol mag drinken bij een bijeenkomst binnen een sorority. De geldt misschien niet voor formals georganiseerd door fraternaties, maar die tellen technisch niet als evenementen van een sorority.

Sorority-evenementen zijn vooral gericht op netwerken tussen de leden van afdeling en er zijn liefdadigheidsevenementen. Tijdens deze bijeenkomsten staan de schijnwerpers direct op alle leden gericht. Daarom moeten ze zich te allen tijde gedragen als respectabele dames. Alcoholconsumptie vertroebelt je denkproces en schaadt je beoordelingsvermogen. Daarom zul je eerder iets doms zeggen of doen.

Hoewel deze regel zorgt voor het beste en juiste gedrag onder leden, willen we er nogmaals op wijzen dat deze regels niet van toepassing zijn op fraternaties. Als minderjarige meisjes worden ontmoedigd om te drinken, dan zou dat voor minderjarige jongens ook zo moeten zijn.

10/16 – Purity Month betekent “Geen bars, geen drank, geen jongens”

September is de maand waarin veel sororities “Zuiverheidsmaand” (Purity Month) vieren als een manier om dichter bij elkaar te komen en banden te smeden met hun medezusters. Veel andere eerstejaarsstudenten doen zich te buiten aan het hedonisme met feesten, uitgaan en overmatig drinken. Studentes die lid zijn van een sorority richten zich op het navolgen van de regel ‘geen bars, geen drank en geen jongens’. Er zijn ook critici van deze traditionele panhellenistische regel. Ze vinden dat deze regel een verouderde, vrouwonvriendelijke kijk op vrouwen voortzet.

Nogmaals, dit zijn een aantal beperkingen die alleen van toepassing zijn op Griekse vrouwen. Niet op Griekse mannen. Ze offeren een deel van hun vrijheid op in naam van zuiverheid. Er wordt van hen verwacht dat ze stand houden terwijl hun mannelijke tegenhangers zuipfeesten houden en de volgende ochtend met een kater wakker worden. Toch is het gewoon regel die je moet volgen als je deel wilt uitmaken van het zogenaamde ‘zusterschap’.

9/16 –Leden die in een sorority house wonen, moeten huishoudelijke taken vervullen

In tegenstelling tot de leefsituaties van veel slaapzalen en appartementen op de universiteit, is er binnen een sorority voor sloddervossen en meisjes die hun eigen spullen niet opruimen geen plaats.

Je bent iemand die de gemeenschappelijke ruimte waar jezelf en anderen samenleven niet respecteert als je niet volledig alle huishoudelijke taken volbrengt die aan je zijn toegewezen.

Gelukkig werken de leden van een sorority meestal een systeem uit van wie wat doet op het aangegeven tijdstip, zodat niemand belast is met alle verantwoordelijkheden. Meisjes die niet hun aandeel leveren, krijgen meestal problemen met andere leden van de afdeling omdat ze een last vormen voor de anderen die in huis wonen. In een sorority krijg je alle huishoudelijke vaardigheden aangeleerd om het huis in orde te houden.

8/16 – Ze moeten tijd besteden

Als je deel uitmaakt van een sorority heb je een relatie met een enkelvoudige entiteit. Tegelijk maakt elk lid ook deel uit van iets dat groter is dan zijzelf. Net zoals je deel uitmaakt van een sportteam, vereist de groepsorganisatie dat je niet alleen je geld investeert. Je moet ook je tijd investeren in de verschillende liefdadigheidsevenementen en filantropische initiatieven. Hoe meer tijd je erin steekt, hoe meer je opklimt in de rangen van leiders.

Je maakt je niet geliefd als je een van die sorority-meisjes bent die alleen opduikt voor evenementen om een leuke tijd te hebben, maar vervolgens verzuimt om het werk te verzetten om zo’n evenement te organiseren.

Natuurlijk is er begrip voor dat studenten ook andere verplichtingen hebben, zoals studeren of werken.

Deel uitmaken van een sorority betekent dat je er een prioriteit van moet maken.

7/16 – Het informele zwijgbeleid houdt in dat er niet met aanstaande leden over de sorority wordt gesproken

Tijdens Fall Recruitment moeten potentiële rekruten tijdens Rush de “Week of Silence” erkennen.

Deze tijd van stilte is een periode waarin potentiële nieuwe leden van een sorority of een fraternaty de tijd kunnen nemen om na te denken over hun besluit om hun trouw aan de organisatie te beloven. Ze kunnen dat dan doen zonder enige invloed van bestaande en gevestigde leden.

Tijdens de Rush Week mag geen enkel lid van een sorority of een fraternaty met potentiële nieuwe leden praten over hoe het binnen hun afdeling toegaat.Deze regel geldt voor alle leden van alle sororities en is vastgesteld door de Griekse Raad.

Dit is dan een periode wanneer nieuwe rekruten en leden niet veel met elkaar communiceren. Het doel hiervan is om ruimte te laten voor objectieve reflectie. Eerstejaars studenten kunnen dan de juiste beslissing nemen om lid te worden van de sorority of fraternaty.

Dit lijkt een eerlijke regel om ervoor te zorgen dat het zowel voor nieuwe leden als voor gevestigde leden comfortabel is om de nieuwe veranderering te accepteren.

6/16 – Actieve leden mogen geen potentiële nieuwe leden uitnodigen voor de sorority

Er is een strikte drempel voor wie wel of niet aan sorority evenementen mag deelnemen. De regel is vrij eenvoudig: je kunt deelnemen als je lid bent en niet als je dat niet bent.

Iedereen die een potentiële nieuwe rekruut is of op het punt staat om lid te worden van die specifieke sorority, heeft nog niet het recht verdiend om de evenementen bij te wonen van degenen die al de beslissing hebben genomen om zich te binden.

Het zou niet eerlijk zijn in de ogen van de sorority (of wie dan ook die betrokken zijn bij het Griekse leven) als potentiële rekruten alleen zouden mogen meedoen met het plezier om later de beslissing te nemen om zich niet bij de sorority aan te sluiten.

Dit is wat de meisjes van een sorority de reputatie geeft te exclusief te zijn of aan kliekvorming te doen. Ze hebben de neiging om bij hun eigen soort te blijven als ze eenmaal lid zijn geworden.

5/16 – Sociaal contact voor actieve leden is beperkt

Er is een strikte regel die stelt dat actieve leden aan geen enkel potentieel lid mogen suggereren dat hun acceptatie in de sorority gegarandeerd of verzekerd is in hun afdeling, ongeacht hoe goed je bevriend bent met de nieuwe rekruten. Er zit een nut en noodzaak achter deze regels voor minimaal sociaal contact met nieuwe potentiële rekruten.

De redenen hiervoor zijn:

  • het vermijden van minachtende opmerkingen over vrouwen die wel of vrouwen die niet bij een sorority horen,
  • het opzij zetten van concurrentie
  • het streven naar respect,
  • vergroten van het wederzijds vertrouwen en
  • vergroten van de samenwerking.

Bijkomende redenen zijn het voorkomen van negatieve publiciteit over de Griekse gemeenschap. Ook belangrijk is het voorkomen van het uitbuiten van persoonlijke relaties tijdens het wervingsproces.

Wie zegt dat studentes die lid zijn van een sorority krengen zijn, vergist zich nadat ze deze gouden regel hebben gelezen.

4/16 – Alle leden moeten een voldoende studieresultaat halen

Een van de vele misvattingen over studentes die lid zijn van een sorority is dat ze domme bimbo’s zijn.

Er is een regel die bepaalt dat je een minimale GPA (Grade Point Average) van 2,5 moet handhaven om het lidmaatschap te behouden. Daarom is dat stereotype twijfelachtig, zo niet helemaal verkeerd. Een GPA van 2,5 komt overeen met een gemiddeld toetsresultaat van 6,55 in Nederland.

Toegegeven, een 2.5 GPA is echt niets om over op te scheppen. Maar je moet op zijn minst een “C” -gemiddelde als beoordeling (in het Nederlandse systeem: een ruime 6). Zo niet, dan moet je je studie prioriteit geven voordat je je tijd en energie kunt besteden aan een verenigingsactiviteiten.

Dit is een regel waarvan niemand kan beweren dat het “verkeerd” of “te restrictief” is. Het is immers de verplichting van een student om de studie op de eerste plaats te zetten. De rest komt daarna pas. Het lidmaatschap van een studentenvereniging moet iets aan je ervaringen in de studieperiode toevoegen. Het moet niet de bron zijn van afleiding in je academische carrière.

3/16 – Leden moeten formele bijeenkomsten bijwonen

Een van de leukste onderdelen van een sorority is dat je aan het einde van het studiejaar naar een formal kunt gaan. Je hebt dan een pauze verdiend van al dat harde werk dat je in je studie hebt gestopt.

Het is gebruikelijk dat frat boys studentes die lid zijn van een sorority vragen hun formals bij te wonen. De dames kunnen ook de jongens vragen om hun dates te zijn wanneer het hun tijd om naar een formal te gaan.

Een formal is als een prom op de High School, maar nu voor 20-jarigen (of 18-19-jarigen). Je kleedt jezelf mooi aan, je danst op muziek en geniet van geweldige herinneringen.

Dus wat is dan het verschil de middelbare school? Oh ja, er is geen eindtijd waarop je thuis moet zijn.

2/16 – Leden moeten een minimum aantal uren dienstverlening uitvoeren

Een van de belangrijkste doelen van het bestaan van een sororities (behalve het creëren van een zusterschap) is het idee om goede doelen te creëren die goed zijn voor de gemeenschap van de locatie waar de universiteit is gevestigd. Daardoor bouw je niet alleen maar een band met je collega sorority leden, maar creëer je ook een band met degenen die je helpt en helpt bij filantropie. Als je deel uitmaakt van een Griekse organisatie wordt ook verondersteld dat je goede daden doet voor anderen zonder daarvoor iets terug te vragen. Of het nu gaat om een voedselbank voor houdbare levensmiddelen, bewustzijn en voorlichting in het kader van borstkanker of wat dan ook, leden van een sorority ontwikkelen een besef dat het helpen van anderen goed is voor de persoonlijkheid. Ondanks elk negatief stereotype over sororities, kun je niet ontkennen dat deze reden om lid te worden positief is.

1/16 – Je moet het Griekse alfabet leren

Last but not least, deel uitmaken van een sorority of fraternity betekent dat je kennis maakt met Griekse taal.

Er zijn veel verschillende Griekse organisaties over de hele wereld. Ze hebben even zoveel verschillende namen die Griekse letters bevatten. Je kunt het verschil tussen je eigen organisatie en die van anderen niet ontcijferen als je het Griekse alfabet niet begrijpt.

In feite zijn sororities oude organisaties die dateren uit Victoriaanse periodes. Hun uiterst geheime leerstellingen kun je alleen begrijpen als je de symbolen en uitspraken van het Griekse alfabet begrijpt.

Dit is waarschijnlijk het meest academische deel van de hele ervaring van het lidmaatschap van een sorority. Dit verklaart ook alle foto’s van studentes die lid zijn van een sorority en de handgebaren die ze maken. Het zijn tekens van verschillende letters in het Griekse alfabet.

Dit is grotendeels een vertaling van het artikel 16 Strict Rules Sorority College Girls Have To Followdoor Alyson Keen, gepubliceerd op 11 november 2017. Dit artikel is gebaseerd op informatie uit The Daily Beast, Buzzfeed, Total Sorority Move, Huffington Post, The Occidental Weekly

Regels voor leden van sororities (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fredrick Kertzmann

Last Updated:

Views: 6351

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fredrick Kertzmann

Birthday: 2000-04-29

Address: Apt. 203 613 Huels Gateway, Ralphtown, LA 40204

Phone: +2135150832870

Job: Regional Design Producer

Hobby: Nordic skating, Lacemaking, Mountain biking, Rowing, Gardening, Water sports, role-playing games

Introduction: My name is Fredrick Kertzmann, I am a gleaming, encouraging, inexpensive, thankful, tender, quaint, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.